>
BryghiaCantat
3 4 7 8 9 10 10 11 12 13 14 15 16 17 18 18 19 20 21
wowslider by WOWSlider.com v8.6


Koor en bestuur

Koor

Het Gemengd Brugs Concertkoor Bryghia Cantat, wat zoveel betekent als 'Brugge zingt', werd opgericht in 1978 door de toenmalige dirigent, Raf Stieperaere. In 1999 nam Reinhilde Uyttendaele de muzikale leiding van hem over. Het koor telt ongeveer 30 leden.

Dirigente, bestuur en koorleden vormen een hecht team waar musiceervreugde en muzikaliteit hoog in het vaandel staan. Zo werden er talrijke boeiende en hooggewaardeerde concerten gerealiseerd. Deze rijke ervaring wordt ondersteund door een blijvend dynamisme om elk concert tot een rijke belevenis te doen uitgroeien.

Het repertorium beperkt zich niet tot één periode maar biedt een staalkaart van vocale composities door de eeuwen heen. Deze variatie uit zich ook in een brede waaier van genres waarin profane liederen, cantates, missen en requiems van de allergrootsten (Bach, Haendel, Mozart, Fauré) elkaar afwisselen. Ook de eigentijdse Vlaamse koormuziek komt regelmatig aan bod. Hiervoor doet het koor regelmatig een beroep op professionele vocale solisten en instrumentalisten.

Bestuur


Voorzitter-Jan Willaert


Penningmeester-Lode Hillewaert


Ledenwerking-Leen Van Belle


Hulpsecretaris-Rita Seynhave


Secretaris-Martine Claeys